[Latest News][6]

bloda paylaşımı artırmak
blog
blog içeriğini güncel tutma
blog tasarım
blog tavsiyeleri
blog tema
blog trafiğini artırma
blog yazarlığı
blogger
bloğunuza ziyaretçi çekme
içerik stratejisi
iyi bir blog için şartlar
iyi tasarım
kitle sağlama
Kitlenizi Beslemek ve Korumak İçin 7 Taktik
sitede paylaşımı artırmak
web sitesi trafiğini artırma
web tasarım
ziyaretçi çekme

Sitenizde Paylaşım Oranını Artıran Kanıtlanmış 5 Yöntem


Uzun bir süredir, konusu ve içeriği her ne olursa olsun, blog ve web sitelerinde paylaşım sayısını artırmanın yollarını inceliyoruz. Ulaştığımız sonuç ise birkaç basit hareket ile herkesin blogunda veya web sitesindeki içeriklerin paylaşılmasını sağlayabileceği. Beş madde altında topladığımız bu taktikleri gelin hep beraber inceleyelim. 

1. Paylaşım butonlarınızı bir adım ileriye götürün.

Tabi ki oluşturduğunuz içeriğin paylaşılmasını sağlamanın ilk ve en önemli faktörü, orijinal ve özgün bir konu geliştirmek. Bunu gerçekleştirdiğinizi kabul edersek sıra kullandığınız paylaşım butonlarına geliyor.
Peki siz hala standart olarak sunulan butonları mı kullanıyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise bazı eklenti sağlayan siteler ile butonlarınıza renk ve şekil katabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Bu sayede içeriğinizin paylaşılması oranını %22 artırabilirsiniz. Bundan daha iyisi, özellikle ekranın sağ ve solunda çıkan "sidebar paylaşım butonları" bu performansı %244 oranında artışla uçurabilir.

2. Kişiselleştirin.

Elbette içerikleriniz farklılık gösterecek ve bu içerikleri okuyan takipçileriniz yine farklı sosyal ağlara üye olabilecektir. Yani sizin seçtiğiniz paylaşım butonları onlara hitap etmeyebilir. İçeriğinizi paylaşmak isteseler de ihtiyaçları olan butonu orada göremedikleri için vazgeçebilirler. Sizde yüzlerce ve hatta binlerce yeni ziyaretçiyi bu kadar basit bir hatadan dolayı kaybetmiş olursunuz. Bunun için size destek sağlayabilecek birçok eklenti üretim sitesi mevcut. İş sadece biraz araştırmakta.

Bu şekilde kişiselleştirdiğiniz paylaşım butonları stamdart butonlara göre %15'lik bir artış hiç de zor değil.  

3. Amaca uygun olsun.

Kişiselleştirilmiş butonların yanında, ziyaretçilerinize gerçekten onların ilgisini çeken bir içerik sağlamayı atlamayın. Belki blogunuza çektiğiniz ilk sayfada o içeriği paylaştıracak kadar ilgisini çekememiş olabilirsiniz. Bu gayet doğal. Fakat yazınızın sonunda "benzer konular" gibi bir başlık altında ortak etiketlere sahip diğer yazılarınıza ziyaretçiyi çekerek şansınızı artırabilirsiniz. Ciddi bir araştırma yaparsınız, blogunuza veya sitenize uygun "önerilen içerikler" sunan eklentiler bulabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olabilecek birçok kaynak var.

4. Kitlenizi tanıyın.

A lot of people put too much effort into optimizing their website for Facebook and Twitter. However, the smart thing to do is look at where your shares are coming from and optimize for those visitors.

Birçoğumuz sitemizi Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım platformlarında optimize edebilmek için ciddi efor harcıyoruz. Fakat başlangıçta, bütün sosyal platformlarda güçlü olmaya çalışmaktansa, bir veya iki platforma odaklanarak daha sağlam iş çıkarabilirsiniz. En çok nereden trafik aldığınızı takip edin ve önce orayı ele geçirin. Aynı anda bütün kaleleri fethetmeniz mümkün değil. Sabırla hareket edin. 

Mesela sitenizde sunduğunuz içerik güzel fotoğrafları da içeriyorsa, görsel tabanlı çalışan sosyal paylaşım platformları size daha çok ziyaretçi getirecek, sitenizden de bu platforma daha çok paylaşım yapılacaktır. Pinterest'i bu hususta örnek gösterebiliriz. Bunun kararını siz vereceksiniz.

5. Merhaba demeyi unutmayın.

Did you know that our Welcome Bar can show a custom message to visitors from any social network? That way you can ask them to share your content on the network they just came from.

Karşılama mesajlarının ziyaretçileri ne kadar iyi yönlendirdiğini tahmin edebiliyor musunuz? Çeşitli ayarlamalar ile seçtiğiniz bir sosyal paylaşım platformundan gelen okuyucuya geldiği platformda yazınızı paylaşmayı teklif edebilirsiniz. Böylece o anda hesabı açık olduğu için tekrar kullanıcı adı ve şifre girmeden içeriğinizi paylaşabilir. Paylaşım işlemi basit ve zaman almayan bir şekilde gerçekleşeceği için şansınız artacaktır. 

Hepinizin başına mutlaka gelmiştir. Paylaşım butonuna tıkladığınızda, karşınıza kullanıcı adı ve şifre girmeniz gereken bir sayfa geldiğinde buna üşenip, paylaşmaktan vazgeçmişsinizdir. İşte siz bu tip ziyaretçileri kaybetmemek için dikkatli olun. Bu sayede %147 lik bir paylaşım artışı sizi bekliyor olacak. Binlerce yeni ziyaretçi!
 

About Author Mohamed Abu 'l-Gharaniq

when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Start typing and press Enter to search